Huizen en terreinen in de regio noord

 

Het Nivon beheert huizen en kampeerterreinen in Nederland waar leden tegen gereduceerde prijs gebruik van kunnen maken. Daardoor kan je tegen een betaalbare prijs een weekend of vakantie houden in Nederland. De huizen en kampeerterreinen liggen op prachtige plaatsen.
En omdat het Nivon ook onderdeel uitmaakt van Natuurvrienden verenigingen in Europa kan je ook op pad in het buitenland.

 

Open brief aan alle leden van de Nivon Regio Noord lees brief.....

 

Meer informatie over huizen en kampeerterreinen staat op www.nivon.nl.

Voor rechtstreekse links kijk op de Link pagina.

 

Voor activiteiten en speciale aanbiedingen kijk hieronder bij Huizen & Terreinen.

Allardsoog
Lettelbert
Hondsrug
Hunehuis
Meenthe

 

Allardsoog

 

AllartsoogAllardsoog

Het voormalige schoolgebouw met 61 bedden is bijzonder geschikt voor groepen, zoals families, (muziek)verenigingen en scholen. De omsloten speelplaats met zandbak en veel speelruimte binnen maken het huis zeer geschikt voor kleine kinderen. Het huis is aangepast voor rolstoelgebruikers. De slaapvleugel en de conferentiezaal en de huiskamer zijn recent opgeknapt. De huiskamer heeft een wijds uitzicht en een buitenterras. Het huis heeft meerdere zalen, voor muziek, natuurstudie en handenarbeid. Fietsen en tandems zijn te huur. »»Voor activiteiten zie website: www.nvhallardsoog.nl

 

______

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer: vanaf Heerenveen NS bus 10 naar Gorredijk. Dan buurtbus 104 naar Allardsoog (niet op zo.) Vanaf Groningen CS bus 85 richting Oosterwolde, uitstappen in Een West halte Bakkeveenseweg (op 2 km lopen). Eigen Vervoer: Vanaf Bakkeveen richting Een-West-Zevenhuizen, na 3 km ligt links het huis.


Informatie en reserveringen:

Piety v. d. Veer

Telefoon: 06 515 49 222

Email: allardsoog@nivon.nl

Website: www.nvhallardsoog.nl

 

 

Lettelbert

 

HondehoekLettelbert

De vier beschutte veldjes van natuurkampeerterrein de Hondenhoek zijn omringd door houtwallen. Hier kunnen zo'n 34 tenten, caravans en campers terecht. Het terrein heeft elektriciteit, warme douches en een zonneboiler voor afwaswater, koelkasten en een centrifuge. Er zijn picknicktafels. In de zomer maakt de terreinwacht regelmatig een kampvuur, waarboven de kinderen stokbrood mogen bakken. De kleintjes kunnen spelen in een zandbak en op enkele speeltoestellen. Op het terrein worden fietsen en kano's verhuurd. Alleen voor Leden van het Nivon en houders van de Natuurkampeerkaart.

______

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer: Vanaf Groningen CS met bus 83 (niet op zondag) naar het Lettelberterdiep. Dan nog 200 meter lopen. Eigen Vervoer: Vanaf A7 afslag 34 (Leek) borden Hondenhoek volgen. GPS RD 223840 578506


 

Informatie en reserveringen:

Dhr. Bé van der Veen

Ifftemalaan 41, 9351 NG Leek

Telefoon: 06 220 54 714

e-mail: lettelbert@nivon.nl

Website: http://kamperenlettelbert.nl/

 

 

Hondsrug

 

HondsrugHondsrug

In het Noordlaarder Bos ligt op de noordelijke punt van de Hondsrug het gelijknamige natuurvriendenhuis.

 

Dit natuurvriendenhuis heeft een prachtige rieten kap. In de slaapvleugel vindt u negen ruime tweepersoonskamers. Onder de rieten kap bevinden zich nog zeven kamers, goed geschikt voor gezinnen en groepen. Op het ruime terras kunt u genieten van het mooie weer. Kinderen spelen hier lekker in het bos. Het gehele huis is rookvrij.

 

Naast het huis is een Nivon Natuurkampeerterrein (SNK-erkend) met 10 plaatsen (max. 2 caravans) en een koelkast.

Op 6 km vindt u een fietsverhuurder. Bij tijdige reservering worden de fietsen naar het huis gebracht en opgehaald.

Informatie en reserveringen:

AMS de Hondsrug: 088 09 90 960

E-mail: hondsrug@nivon.nl

Website: www.natuurvriendenhuisdehondsrug.nl

Wilt u binnen acht dagen overnachten? bel dan direct met de gastvrouw/-heer in het natuurvriendenhuis: 050 409 1634.

• De Hondsrug zoekt vrijwilligers meer…

• Voor activiteiten klik op meer…

•Nieuwsbrief De Hondsrug - september 2011 download pdf

______

Bereikbaarheid:

gps: rd 239.600 570.900

ov: Vanaf Groningen CS of Assen NS bus 58 naar de Kerkstraat Noordlaren, dan 1,5 km lopen. Zondag geen bus, wel belbus

(0900-2022022)

auto: Vanaf Haren/Glimmen richting Noordlaren. In S-bocht voor dorp rechtsaf zandpad de Oorspong. Bordjes Hondsrug volgen.

 

 

Hunehuis

 

HunehuisHunehuis

Het paradepaardje van het Nivon. Een sfeervol, net gerenoveerd natuurvriendenhuis, gekenmerkt door duurzaam bouwen en de Bauhaus-stijl. Vanuit de grote zaal heeft u een prachtig uitzicht over heidevelden en de bossen van het Westerzand. De dichtstbijzijnde bebouwing is een paar hunebedden. Tien tweepersoonskamers zijn voorzien van douche en toilet op de kamer (toeslag 7,50 per kamer per nacht). Naast de grote zaal zijn er nog twee kleine zaaltjes. Rond het huis is volop speel- en spelruimte en een trekkersveld voor 10 tenten (geen caravans). Bij het huis zijn fietsen te huur.

 

• Voor activiteiten klik op meer…
______

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer: Treintaxi vanaf Steenwijk. EV: Vanaf Havelte N353 richting Frederiksoord. Rotonde rechtdoor, na 1,5 km rechtsaf (Hunebeddenweg). GPS RD 210004 532392

 

Informatie en reserveringen:

Website: http://www.nivon.nl/hunehuis/

 

 

Meenthe

 

MeentheMeenthe

In het Meenthebos ligt dit natuurkampeerterrein rond een vijver, het voormalige zwembad. Het sanitair vindt u in de verbouwde kleedhokjes. Het terrein biedt ruimte aan 40 tenten, caravans en campers. Speelgelegenheden voor kinderen waaronder een speel- annex slaaphut. Koelkasten, een wasmachine, een droger, gastenmagnetron en een telefoon zijn op het terrein aanwezig. Kinderen vinden hier een zandbak, speeltoestellen en een volleybalveldje. De Meenthe verhuurt ook fietsen. Trekkers kunnen terecht op een apart veldje. In het voor- en naseizoen kent de Meenthe kampeer-kortingsweken.

HERFSTvakantie weken zijn OPA en OMA weken waarin de kleinkinderen gratis kunnen verblijven op de camping. Op het hele terrein is gratis wifi aanwezig.

 

Voor verblijf op de Meenthe is het lidmaatschap van het Nivon of het bezit van de Natuurkampeerkaart uit het Groene Boekje verplicht. Lid worden van Nivon of aanschaf van de natuurkampeerkaart op het kampeerterrein, is mogelijk.

Ook geopend tijdens de maand oktober.

 

| adres: Jokweg 2, 8391 VE Noordwolde (Fr) | Tel. 0561 43 26 27 |

 

______

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer: Vanaf Wolvega NS met bus 28 naar de Gelde in Noordwolde. Dan nog 2 km lopen. Eigen Vervoer: Vanuit Noordwolde borden De Meenthe volgen. GPS RD 204671 546235

 

Informatie en reserveringen:

Lenie Kramer

Goudplevierstraat 32, 8043 JH Zwolle

Telefoon: 038 465 67 81

Email: meenthe@nivon.nl

 

Adres De Meenthe, Jokweg 2, 8391 VE Noordwolde (Fr), telefoon 0561 43 26 27

 

 

« terug