Activiteiten Huizen en Terreinen

 

 

 

 

 

 

Programma Allardsoog 2013

 

Treffen & Trips - Open Dag & Wandeling 13-apr t/m 13-apr, Allardsoog

Info Berbie Klaren 0592-420484 / allardsoog#at#nivon.nl

Prijs € 0 ; (niet-leden) € 0

Presentatie van afdelingen en natuurvriendenhuizen in de regio en, vanwege de Nivon Wandelmaand, is er een wandeling georganiseerd. Wie belangstelling heeft in de natuur en het vele moois wat het Noorden te bieden heeft is van harte welkom. Overnachten kan natuurlijk ook!

 

Vogelweekend 05-apr t/m 07-apr, Allardsoog

Info Berbie Klaren 0592-420484 / allardsoog#at#xs4all.nl

Prijs € 115 ; (niet-leden) € 125

Een lezing van de boswachter waarna we baltsende Grutto’s en Watersnippen hopen te zien, in het nieuwe bezoekerscentrum bekijken we informatie en zondag een vroege wandeling in het Mandefjild waarna we afsluiten met een brunch. Inclusief verzorging, exclusief bed- en badlinnen.

 

Buiten Bewegen - Kerst op Allardsoog! 24-dec t/m 27-dec, Allardsoog

Info Familie Klaren 0592-420484 / allardsoog#at#nivon.nl

Prijs € 110 ; (niet-leden) € 125

Heerlijk doen wat je wilt, niets hoeft en veel is mogelijk! 1e Kerstdag een verzorgd kerstdiner. (Verder zelfverzorging.) 2e Kerstdag kun je meewandelen in de kerstkuier van Bakkeveen met snert na de kuier! (Deze kerstkuier zit niet in de prijs.)

 

Cultuur & Creatie - Kruiden en Archeologie Midweek 22-apr t/m 26-apr, Allardsoog

Info Berbie Klaren 0592-420484 / Prijs € 205 ; (niet-leden) € 225

Op zoek naar heerlijke kruiden en aansluitend verwerken we deze in een lunch. ‘s Avonds een archeologische lezing en woensdag een dito wandeling. Donderdag een wandeling op zoek naar cultuur en historie. Inclusief verzorging, exclusief bed- en badlinnen.

 

Vorming & Ontwikkeling - Museum Midweek 25-feb t/m 01-mrt, Allardsoog

Info Berbie Klaren 0592-420484 / allardsoog#at#nivon.nl

Prijs € 195 ; (niet-leden) € 210

Groninger Museum: Nordic Art en Bouwmaterialenkunst. Drenths Museum: de tentoonstelling “Leven in Rusland: De Sovjet Mythe” met “Schilderijen uit de tijd van Stalin” en Het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Inclusief verzorging, exclusief bed- en badlinnen.

 

Cultuur & Creatie - Stinsenplanten en Oude Kerken! 18-mrt t/m 22-mrt, Allardsoog

Info Berbie Klaren 0592-420484 / allardsoog#at#nivon.nl

Prijs € 170 ; (niet-leden) € 190

Wijnand Dijkstra gidst u langs oude kerken, borgen en states om bijzondere oude cultuur te laten zien. Ook weet hij de mooiste plekjes met stinsenplanten te vinden! Incl. entree’s, overnachting, toeristenbelasting en verzorgde catering. Excl. bed- en badlinnen.

 

Treffen & Trips - Midweek Uitblazen! 21-jan t/m 25-jan, Allardsoog

Info Berbie Klaren 0592-420484 / allardsoog#at#nivon.nl

Prijs € 34 ; (niet-leden) € 43

Niets hoeft, alles kan. Heerlijk doen waar je zelf zin in hebt na de hectische maand december! Wandelen of fietsen, museumbezoek, uitslapen, boek lezen, spelletjes doen.... mischien de elfstedentocht van dichtbij meemaken?

Zelfverzorging

 

 

Activiteiten Hondsrug

 

 

Tweedaagse wandeltocht Groningen/Drenthe | 26 en 27 augustus 2012

herfsttreffenVerzamelen: om 11 uur op het station van Groningen

Eerste dag: 17 kilometer naar het natuurvriendenhuis de Hondsrug te Noordlaren

Tweede dag: 22 kilometer van het natuurvriendenhuis te Noordlaren naar Rolde

 

Maximaal: 12 personen

Inclusief: begeleiding, logies, warme maaltijd (verzorgd) op zondag 26 augustus, koffie en thee in het natuurvriendenhuis, ontbijt en lunchpakket op maandag 27 augustus

Exclusief: lunchpakket op zondag 26 augustus, koffie en thee onderweg, linnengoed (is wél te huur)

Prijs: 45 euro voor leden, 50 euro voor niet-leden

Aanmelden vóór woensdag 22 augustus bij Ineke Planken

Per telefoon: 050-3643912 of per mail: inekeplanken@hotmail.com

 

 

De Hondsrug zoekt vrijwilligers

De Hondsrug is volop in beweging. Met enthousiaste vrijwilligers bieden we gastvrijheid aan bezoekers en werken we aan de realisering van plannen voor de toekomst. Daarvoor kunnen we altijd versterking gebruiken.

Lijkt het je leuk om huiswacht te worden of om je op een andere manier in te zetten voor De Hondsrug? Hou je van klussen, ligt organiseren je goed of is gastvrij met mensen omgaan je op het lijf geschreven? Wil je bestuurlijk actief zijn of activiteiten organiseren? Dan heb je De Hondsrug vast iets te bieden (en omgekeerd!). Neem eens contact op. Bij voorkeur per e-mail: hondsrug@nivon.nl

 

De beheercommissie

Het werk van diverse taakgroepen en individuele medewerkers binnen De Hondsrug wordt gecoördineerd door de beheercommissie (BHC). In de BHC ontstaan op korte termijn enkele vacatures.

 

Secretaris

De huidige secretaris van de beheercommissie zal binnen afzienbare tijd haar functie neerleggen. We zijn op zoek naar een opvolger die haar taken over kan nemen. Taken zijn onder meer: behandelen van inkomende en uitgaande post, het onderhouden van externe contacten en het mede vorm geven aan de toekomst van De Hondsrug.

 

Coördinator vrijwilligers

Op zo kort mogelijke termijn zoeken we ook een coördinator vrijwilligers. Taken: de planning van diensten van huiswachten, begeleiding vrijwilligers, werving, introductie en scholing van vrijwilligers en het mede vorm geven aan de toekomst van De Hondsrug.

 

Het splitsen van de taken in duo-functies behoort tot de mogelijkheden. Heb je belangstelling en wil je meer weten over een van deze functies, stuur dan een e-mail (hondsrug@nivon.nl). Graag met vermelding van je telefoonnummer. Pieter Krabbendam, voorzitter van de BHC, neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.

 

 

Oproep

 

Niet ver van Groningen staat De Hondsrug, eigendom van de leden van het NIVON, dus eigenlijk van ons allemaal!

Gebouwd door leden van het IvAO op de kale Drentse hei. Zij hebben zelf vrijwillig dit huis gebouwd en waren geworteld in de arbeidersbeweging . Het doel was een huis te bouwen waar ook plaats was voor ontwikkeling, emancipatie en groei zowel materieel als cultureel.

Met zijn allen is er gewerkt en werden ook veel andere dingen gezamenlijk ondernomen. Onze tijd is een andere: we zijn grotendeels geëmancipeerd en in plaats van samen bouwen is er meer plaats voor individuele ontwikkeling, we staan voor een mondiale milieuproblematiek en het sociale “vraagstuk “ van de grote culturele verscheidenheid is voor ons een uitdaging.

De Hondsrug is nog steeds een plek waar mensen welkom zijn om met een sociaal hart actief bezig te zijn met natuur, cultuur en ont-moeten op een gezonde financiele basis , aan de rand van het Noordlaarderbos. Ons eigen unieke huis, nog steeds beheerd door vrijwilligers en de vereniging NIVON bevinden zich in zwaar weer.

Een feest kan een nieuwe impuls geven en daarom willen wij DE VERJAARDAG van het huis vieren: Een weekend dat in het teken staat van de verbinding van “de beweging die in 1934 de Hondsrug realiseerde” en de ” uitdagingen waar het Nivon thans voor staat.”

Met een knipoog naar het verleden en een lach naar de toekomst vieren we feest met : ontwikkeling en studie, literatuur, natuurbeleving, muziek en dans, lichaam en geest!

Bij een verjaardag hoort een wens en die hebben we! Naast het huis staat De Hoagedoorn, het museum dat 10 jaar geleden is gesloten. Dit bevind zich in een deplorabele toestand.

Het dak lekt , de vloer is verrot en de ramen zijn ingekinkeld.

Onze verjaardagswens is : een bijdrage in de restauratie van dit gebouwtje zodat we het kunnen gebruiken voor bijv. kunstzinnige activiteiten of extra ruimte.

Gewoon uit respect voor onze voorgangers en degenen die nog zullen komen!

 

Wat vragen we voor bijdragen?

Financieel kunnen jullie ons steunen door iets “voor ons te kopen”:

1 stopcontact € 2,50, 1 plank : € 5,00 , 1 balk € 7,50 , 1 zak spijkers € 10,00 , dubbel glas € 15,00 , 1 rol dakbedekking € 20,00, 1 kozijn met draairaam € 25,00

Als jullie de bedragen storten op banknummer 1005192 o.v.v. voor de 75 jarige Kopen wij de spullen!

 

Net als vroeger vragen we handige handen en een investering in tijd.

Handen die kunnen zagen, spijkeren , boren enz.

 

Voor informatie en opgave kunnen jullie terecht bij : Annie Talens annie.talens@tele2.nl

Tel. 0596-614767

Wil je verder op de hoogte blijven of er wellicht bijzijn in de Hondsrug tijdens het feestweekend stuur dan een bericht naar hondsrug@nivon.nl

Kijk voor achtergrondinformatie op: http://dehondsrug.web-log.nl

 

 

 

Activiteiten van het Hunehuis

 

Rondje Noord op de fiets | Zondag 14 t/m zaterdag 20 september 2014

Maak eens een leuke fietstocht langs de drie noordelijke huizen en door de drie noordelijke provincies! Dat kan met deze route:

Het Hunehuis - Allardsoog - De Hondsrug

en via een andere mooie weg weer terug na een dagje rust in De Hondsrug.

 

HunehuisOnderweg ook genieten van de leuke dingen en eventueel een gezellig uitstapje in gebieden die bol van schoonheid en mogelijkheden staan.

 

Lekker relaxed fietsen want voor alles wordt gezorgd: een lakenpakket, volledige verzorging en zelfs bagagevervoer. Eventueel ook met begeleiding (er is een begeleider die mee fietst maar je kunt er ook voor kiezen om lekker zelf op pad te gaan).

E-bikes zijn natuurlijk welkom.

 

Op het Hunehuis kunt u bij de start ook een goede fiets voor deze rit huren (drie versnellingen). U betaalt echter maar voor vijf dagen!

 

De start is bij het Hunehuis bij Havelte, aan de toegangspoort tot het Noorden! Prijs leden: € 259,- en niet – leden: € 289,-

Aanmelden kan via: 06-25393116 of hunehuis@nivon.nl

 

Info: 06-54607912 Het Hunehuis Allardsoog Hondsrug

 

 

Activiteiten van De Meenthe

 

 

« terug

 

 

 

Het Zeehuis

 

 

« terug