Vakantie Advies Bureau

 

Verzameling Natuurvriendenhuis van de maand!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-12-2015

Wolfgang-Moos-Haus F 1

 

Wolfgang-Moos-Haus, Südstrasse 30, 47441 Moers

E-mail: info@naturfreunde-moers.de

Internet: www.F1.naturfreundehaus.de

 

HolderbronnIn Duitsland ligt vlak over de grens bij Venlo de stad Moers. De stad telt ruim 100.000 inwoners. In vroeger tijden was de stad de hoofdplaats van het vorstendom Meurs. Het is in onze vaderlandse geschiedenis bekend, omdat Maurits van Oranje de stad veroverde in 1597. Tegenwoordig is het onder meer bekend van het jaarlijkse jazz festival, dat ook vanuit ons land zijn vaste bezoekers trekt.

 

Op de website van het huis wordt onder meer de volgende informatie over het huis gegeven:

- een eetzaal en een ontbijtzaal

- een leesruimte

- twee tv-ruimtes voor twintig personen

- een voetbalruimte

- een vrijetijdsruimte en een creativiteitsruimte

 

Er zijn 27 bedden (1 kamer met 1 bed, 3 kamers met 2 bedden, en 5 kamers met 4 bedden) en er is plaats voor 15 tenten. Men kan er zelf koken (alleen voor groepen en tegen betaling) , maar het is ook een pension met bediening.

Het huis is het hele jaar open.

 

 

Prijzen voor het Natuurvriendenhuis in Moers (volgens de site):

Overnachting (zonder ontbijt en zonder beddengoed):

kinderen tot en met 3 jaar - gratis

kinderen van 4 tot 10 jaar - € 12,80

kinderen van 10 tot 14 jaar - € 16,30

kinderen van 14 tot 18 jaar - € 18,30

volwassene in een eenpersoonskamer - € 25,30

volwassene in een tweepersoonskamer - € 23,80

volwassene in een meerpersoonskamer - € 21,50

natuurvrienden (alles inbegrepen) - € 19,30

beddengoed is te huur voor € 4,70Het kasteel van Meurs is beroemd en heeft een lange geschiedenis. Bij het kasteel ligt het slotpark, dat de moeite van een bezoek waard is.

Aan het stadspark grenzend treft men, naast meer op activiteit gerichte uitbreidingen, de Japanse tuin. Hier heerst de serene rust voor wie de stilte, mogelijk de meditatie, zoekt.

 

De omgeving van Moers leent zich voor fietstochten langs herinneringen aan het vroegere Ruhrgebied.


Foto: Hans Peter Schaefer


« terug

 

 

02-04-2015

Natuurvriendenhuis Kimmerheide C 4 (nabij Bremen Duitsland)

 

Naturfreundehaus Kimmerheide,

Am Jugendhof 34, D 2777 Ganderkesee-Steinkimmen.

E-mail: nfh@kimmerheide.de

Internet: www.naturfreundehaus-kimmerheide.de

 

HolderbronnWilt u in deze donkere tijd voor Kerst nog eens een weekeindje weg en niet zo ver rijden? Denk dan eens aan dit eenvoudige, gezellige zelfverzorgingshuis nabij Bremen ( 20) km. Via Haselünne, Cloppenburg, Wildeshausen tot Kirchhatten, ri. Steinkimmen bent u er zo. Vanaf eind november is de historische binnenstad omgetoverd tot één grote Kerstmarkt met vele kraampjes. De oude Hanzestad aan de Weser heeft veel te bieden: de oude Marktplatz met veel barok- en renaissance gevels, het raadhuis, prachtige kerken en musea, het Schnoorviertel: de oude schipperswijk met smalle steegjes met allerhande winkeltjes. Langs de Weser zijn vaak rommelmarkten. Het landschap, waarin het huis ligt, verschilt niet veel met onze omgeving en ’s zomers kun je er dan goed fietsen en wandelen. In de nabije omgeving: grafheuvels, hunebedden, heide en oeroude bossen. Ook fietsen langs de Weser is mogelijk. Het huis heeft 54 bedden in kleine kamers met wastafel, twee keukens, drie zaaltjes, tarief ca. € 11 voor volwassen leden, kinderen korting.

 

            

 

« terug

 

00-00-2014

L 23. Naturfreundehaus "Holderbronn"

 

Naturfreundehaus Holderbronn,

D 76.506 Forbach.

Tel.: 00-49-7228-600.

Tevens aanmeldingsadres.

 

HolderbronnHet huis ligt halverwege een berg, heeft geen adres. Het gemakkelijkst om het te vinden (lopend, per auto): rijdt naar het Rathaus in hartje Forbach. Hier staat duidelijk aangegeven een bord met een verwijzing naar het natuurvriendenhuis. Het is een steile, onverharde helling, maar eenmaal boven, dan heb je ook een heerlijk uitzicht over het dorp en omgeving.

Het is een klein huis. De bijzonder kleine slaapkamers zijn gesitueerd op de boven-verdieping plus één toilet. Het is wat behelpen met de bagage, maar de sfeer en het uitzicht vergoeden een hoop! Op de begane grond is het restaurant gedeelte plus een dagverblijf voor zelfverzorgers. Beneden is de keuken plus de douches, was-ruimtes en toiletten. In 2013 is er in de kelder een drie - persoonsslaapkamer gerea-liseerd. Vooral als het warm is, is het prettig hierin te kunnen overnachten.

Het huis heeft aan beide zijden een heerlijk terras.

Buiten is een barbecue plus wat kinderspeeltoestellen.

Je ontvangt een Schwarzwald Gästekarte, waarmee je o.a. gratis kunt reizen met het Murgtalbaantje tussen Rastatt en Freudenstadt.

Wandelmogelijkheden zijn er voldoende. Rond het huis, vanaf het Rathaus, rondom Forbach zelf. Je schijnt hier zelf te kunnen klimmen. Verder: lopen naar en rond de Schwarzenbach Stausee, hier vandaan ook naar de Herrenwiesersee. Net als bij Moosbronn en Schönblick am Sennel liggen ook hier veel natuurvriendenhuizen in de directe omgeving op loopafstand. Mogelijkheden voor een wandelvakantie?

Hierbij wil ik ook verwijzen naar L17, Moosbronn met z’n wandelingen. Moosbronn ligt op ± 28 kilometer afstand.

Volgens de Hauswirt behoort langlaufen ook tot de mogelijkheden.

Kortom een klein, gezellig huis met een sympathieke Hauswirt, die in voorkomende gevallen samen met vrouw en zoon klaar staat voor gasten en eters.

Prijs 2013: ca. € 12 voor volwassen leden, kinderen krijgen korting.

 

Verdere informatie, voor dit of voor andere natuurvriendenhuizen in deze omgeving: obakkero@zonnet.nl

 

Meppel, Dinie Bakker


 

        

 

« terug

 

00-00-2014

E023. Naturfreundehaus "Schlehberghütte"

 

Voldertal HutteSchlehberghütte

 

Een heel leuk huisje, van binnen en van buiten gerenoveerd, incl. meubilair en sanitair. Superschoon!! Zelfverzorging, met veel aandacht voor het milieu. Je moet bijv. voor je afval betalen en een afvalzak kopen. Het huisje is heel mooi gelegen en heeft een mogelijkheid om te kamperen. Het ligt in een heuvelachtige omgeving.

Altfeld is een mooie oude Hanzestad en ligt aan de Leine, waarlangs je ook kunt fietsen.


 

Adres: Am Rodenkamp 38, 31061 Alfeld (Leine), Duitsland

Telefoon:+49 5181 1693

schlehberghuette@natuurfreunde-suedniedersachsen.de

www.E23.schlehberghutte.de

 

        

 

« terug

 

00-00-2013

Naturfreundehaus "Hochstadt" (K37)

 

Naturfreundehaus Hochstadt,

Hauptstrasse 70, D – 76879 Hochstadt.

Internet: www.K37.naturfreundehaus.de

Info: Inge Vögeli, Fichtenweg 4, D 76879 Hochstadt. Tel. 0049 6347 8346

 

HolderbronnDeze knusse, monumentale oude boerderij staat midden in het Duitse dorpje Hochstadt in de Rijnland-Pfalz, niet in de bergen, maar in het dal van de Rijn. Dit maakt het tot een ideaal uitgangspunt voor wandel- en fietstochten.

 

Het geheel gerenoveerde, van buiten zeer oude huisje, bevat 13 bedden in kleinere kamers met douche en toilet. Aan de straatkant een gezellig zaaltje met aansluitend een moderne zelfverzorgingskeuken. Achterin is een grotere zaal, welke vaak wordt verhuurd. Veel trappetjes tussen de eeuwenoude gebinten. In het weekend komen veel wandelaars voorbij om wijn te kopen. Dit wordt door vrijwilligers verzorgd.

 

Het huis ligt aan de rand van de wijnbergen van het Pfälzer Wald en aan de andere kant de Rijnvlakte, vlakbij Neustadt an der Weinstrasse. Ook Speyer en de Elzas zijn niet ver weg. Overal zijn wijnproeverijen en in het najaar zijn overal wijnfeesten.

 

Te bereiken: over de Linksrheinische Autobahn A61 tot voorbij Ludwigshafen de afslag naar de A 65 tot de afslag Landau, dan de B 272 tot Hochstadt. Parkeren bij het huis. Het huis ligt midden in het dorp tegenover het Rathaus aan de Hoofdstraat.

 

Meppel, april 2014, Dinie Bakker VAB NIVON

 

Verdere informatie, voor dit of voor andere natuurvriendenhuizen in deze omgeving: obakkero@zonnet.nl


 

    

 

« terug