Vakantie Advies Bureau

 

Het vakantie Advies Bureau gaat internationaal!!

Jarenlang hebben wij de buitenlandse huizen onder de aandacht van onze Nederlandse leden gebracht en blijven dat ook in de toekomst doen d.m.v. info-avonden, beursstands enz.

 

Contactpersoon| D. Bakker | 0522 26 23 09 | obakkero@ziggo.nl

 

[Eerdere Huizen in de schijnwerper]

 

Natuurvriendenhuis in de schijnwerper!

 

Hurlevent

 

Hurlevent, sur les Bruyeres 663, B-4870 Fraipont (B)

 

Het hele jaar geopend

Zelfkookkeuken

3 dagverbijven

29 bedden, in 6 kamers

4 douches

Parkeren bij het huis

 

Aanmelden en inlichtingen: Hurlevent, sur les Bruyeres 663, B-4870 Fraipont, Tel. (0)497 354990

 

 

Omgeving en activiteiten

 

Even voordat de Ourthe, de belangrijkste Ardennen-rivier, bij Luik in de Maas uitmondt, heeft deze zich verenigd met de Vesdre. In het dal van de Vesdre ligt bij het plaatsje Fraipont een eenvoudig huis van de Waalse natuurvrienden. Deze Vesdre, komend van de Hautes Fagnes (Hoge Venen) en gevoed door riviertjes als de Helle, Gileppe en Hoëgne stroomt door een zeer afwisselend landschap. Juist die afwisseling maakt dit gebied tot een uitgekozen wandelgebied. Maar dank zij deze riviertjes zijn er ook de grote stuwmeren ontstaan, zoals de “Barage de Gileppe”. Chaudfontaine, 5 km van Fraipont, heeft zelfs warmwaterbronnen.

Dicht bij Fraipont liggen de stadjes Verviers (16 km), bekend van de 19e eeuwse wolindustrie en Spa (20 km), bekend van het geneeskrachtig bronwater. In Spa is nog veel te zien wat herinnert aan de tijd dat de rijken hier deze bronnen en badhuizen kwamen bezoeken. Men kan hier ook een tocht maken langs de Salm. Dit riviertje, dat bij Trois-Pont (drie bruggen) uitmondt in de Amblève, vindt zijn loop door één van de mooiste dalen van de Ardennen. Niet ver van de monding van de Salm vinden we in de Amblève de bekende watervallen van Coo.

 

Langs het huis lopen wandelroutes (GR 5 en GR 572) naar het Land van Herve, Chaudfontaine, Weser en Luik. Daguitstapjes met de auto kunnen zijn tochten naar Bastogne, Houffalize, La Roche-en Ardennes of Monchau in de Eifel. Ook zijn de steden Luik (15 km), Aken (35 km) of Maastricht (40 km), drie plaatsen met een rijke historie, een bezoek waard.

 

Inrichting:

Dit eenvoudige huis is eigendom van de afdeling Luik. Er is een goed ingerichte zelfverzorgingskeuken. Het huis is het hele jaar open (in de winter voor minimaal 15 personen). Er zijn 6 verwarmde slaapkamers met 2 tot 8 bedden. Totaal 29 bedden. Voldoende sanitair.

 

Bereikbaarheid:

Met de trein: Station Fraipont aan de lijn Luik-Verviers. Vanaf het station 30 min. lopen. Of met de bus van Luik of Verviers tot station Fraipont.

Met de auto: Autoweg E40 Luik-Aken, afrit 37, richting Fléron, Luik. Dan de N3 1 km volgen tot weg linksaf de N 604, richting Soumagne, Olne, Nessonvaux. Dan de N61 volgen over 2 km richting Luik. In Fraipont links bij het bord “Hurlevent”.

 

Opmerking:

Het is verplicht om limonade, bier en wijn van het huis te betrekken.« terug