afd. Groningen-Assen weekend Zetel 2012

Verslag weekend naar Zetel van 29 juni t/m 1 juli

Op vrijdagochtend vertrokken we om 11 uur met 3 auto`s en negen personen richting Duitse grens. Daarna reden we via Emden naar het Moormuseum bij het plaatsje Moordorf. Het weer was fantastisch en iedereen zocht dan ook direct het terras op om te genieten van heerlijke kaffee mit torte. Het was een openluchtmuseum met lemen huisjes die goed de vroegere "armut" van de streek lieten zien.
Verder richting Zetel, waar we tegen 4 uur aankwamen bij een mooi klein gezellig huis dat midden in het bos ligt. Toen de groep `s avonds compleet was [totaal 13 deelnemers] hebben we heerlijk gegeten , spagetti met saus, salade en een toetje van vla met bosvruchtjes.
De volgende morgen werd ik wakker van een prachtig vogelconcert. Toen iedereen beneden was hebben we met elkaar ontbeten met lekkere harde broodjes en daarna waren er verschillende mogelijkheden om te doen. Er gingen een paar mensen in de omgeving fietsen en twee groepen gingen naar Dangast om daar fietsen te huren want de fietsen in Zetel waren op. In Wilhelmshaven was een groot feest waar ook nog een groepje naar toe is gefietst.
Ons groepje heeft `s morgens in het Urwald gewandeld en is `s middags via Bockhorn naar Varel gelift waar we er achter kwamen dat de laatste bus al een kwartier later weer vertrok.
Dus van het mooie museum waar de anderen het `s avonds over hadden hebben wij niets gezien. `s Avonds was er een heerlijke barbecue met een lekker ijstoetje na.
De laatste morgen weer heerlijk ontbeten, de kamers en het huis schoon gemaakt en toen weer richting Nederland. In Weener hebben we nog geluncht bij het haventje [wat zijn ook al weer matjesharingen] en daarna nog een verrassend bezoekje aan het Hasenkabinett gebracht.
Allemaal heel erg bedankt voor het organiseren van dit mooie weekend.
Trijnie Riemeijer

Voorkeurstaal

Voorkeurstaal